Segítség bajba jutott tollas barátainknak

2020. július 03.

Segítség bajba jutott tollas barátainknak

Nagyon fontos számunkra a kisállatok egészsége, legyen az tollas, pikkelyes vagy bundás jószág. Az idei évben 768 900 forinttal, illetve eledellel és felszereléssel is segítettük a Vadmadárkórház működését, hogy minél több szárnyas apróságon tudjanak segíteni.

A Vadmadárkórház célja a vadon élő, sérült madarak gyógyítása, majd – ha lehetséges – visszaengedésük a szabad természetbe, maradandó károsodás esetén pedig a sérült kismadár élethosszig tartó gondozása. Ezen kívül az oktatás, nevelés, szemléletformálás, ismeretterjesztés, és a természet védelme is fontos számukra. A bajbajutott szárnyasokon kívül a kórházban dolgozók azoknak is szeretnének segíteni, akiknek a lelkét nyomasztja a madár szenvedése, akik segíteni akarnak, és ezért megoldást keresnek a gyógyításukra.

A Vadmadárkórháznak létezik egy oktató-nevelő-szemléletformáló programja gyerekeknek és felnőtteknek, ez a Madármentés-Lélekmentés.

A kórházban nem tesznek különbséget a madarak között, mindenféle fajta kismadár helyet kap náluk. Jó példát szeretnének mutatni állatszeretetből, emberségből és felelősségvállalásból. Előadásokon, kötetlen beszélgetések keretében, a madarak példáján keresztül foglalkoznak a segítőkészség, tolerancia, szolidaritás, egymás iránti tisztelet kérdéseivel. Ilyen foglalkozásokat tartanak óvodáknak, iskoláknak, felnőtt csoportoknak, de még cégeknek is, madárismeretről és madármentésről, élő madárbemutatóval.

Ha támogatni szeretné a Vadmadárkórház áldozatos munkáját, legyen Ön is az Ezrek a Vadmadárkórházért! támogatói csoport tagja!

Bővebb információ:  https://www.facebook.com/vadmadarkorhaz/posts/3020565427981582?__tn__=K-R