Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Természetesen kutyajó! Egészséges táplálkozás négylábúaknak

2016. március 25.

Természetesen kutyajó! Egészséges táplálkozás négylábúaknak

Kedvencünk jólléte természetesen mindenkinek igazi szívügye, és ebben jelentős részt játszik a táplálkozása.

Manapság óriási a választék a különböző táplálékgyártók termékeiből. A javarészt természetes étrend a kutyusok ősi tápanyagigényén alapszik. A magas hústartalom mellett a jó minőségű, egészséges kutyaeledel valóban természetes eredetű összetevőket is tartalmaz, mint a gyümölcsök, a magvak és a gyógynövények. A tápban nem találhatóak meg a gabonafélék, sem pedig az olyan mesterséges adalékanyagok, mint az ízfokozók, a színezékek és a tartósítószerek. Győződjünk meg róla, hogy kedvencünk korának, fajtájának és aktivitásának megfelelő típusú és mennyiségű eledelt kap, így a kiegyensúlyozott étrend ideális lesz egészsége és aktivitása megőrzéséhez.

Ahhoz, hogy tisztában legyünk vele, mit is jelent a természetes táplálás, gondolatban a farkasokig kell visszamennünk. Kutyusaink ősei alapvetően húsevők, de zsákmányaik gyomortartalmán keresztül gyümölcsöt, magvakat és növényeket is fogyasztanak. Az ebek emésztőrendszere már toleránsabb, a kutyák tulajdonképpen mindenevők: bármit el tudnak fogyasztani, a gabonaféléket is. Ennek ellenére étrendjük alapját továbbra is a húsfélék kell, hogy jelentsék. Emellett szénhidrátok, zsírok, ásványi anyagok és vitaminok sem hiányozhatnak táplálékukból – de ügyeljünk a megfelelő arányra.

A természetes táplálás hívei közt az egyik legnépszerűbb étrend a BARF-diéta. A betűszó nagyjából „biológiailag megfelelő nyers étel”-t takar: 90%-ban húst, kiegészítve zöldségekkel és gyümölcsökkel. Az átállás mindig legyen határozott és azonnali. Egy nap koplalás után teljes egészében nyers táplálékkal kell kínálni kedvencünket, azonban a szükséges mennyiségnél kevesebbet adjunk, ne etessük túl és az adagot fokozatosan emeljük. A nyers táplálék emésztéséhez a kutya szervezetének át kell állnia. A vegyes etetés, mivel teljesen más jellegű lebontási folyamatot igényel a táp és a nyers koszt, csak megterheli a kutya emésztőrendszerét. Változatos nyers kosztot zöldségekkel, gyümölcsökkel együtt, heti egy alkalommal nyers hallal kiváltva kínáljunk kedvencünknek. Burgonyát csak főve adjunk és sertés, vaddisznó húst ne etessünk nyersen.

Ha kevésbé drasztikusabb megoldást választanánk, jó alternatíva lehet az organikus- vagy a prémium eledel. Az előbbi megnevezésnél ügyeljünk rá, hogy olyan tápot válasszunk, amely teljes értékű eledel – hiszen attól, hogy organikus, nem feltétlenül fedezi négylábúnk szükségleteit. A prémium eleség tökéletes választás azoknak a gazdiknak, akik olyan minőségi falatokat adnának kutyusuknak, amelyeket akár ők maguk fogyaszthatnának.

http://www.fressnapf.hu/real-nature-wilderness-kutya-szarazeledel-vaddiszno-12kg/

Bármelyik étrend mellett tesszük is le végül voksunkat, a biztonság kedvéért kérjük ki állatorvosunk véleményét – így biztosan megfelelően igazíthatjuk az étkezéseket legjobb négylábú barátunk igényeihez.