Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Márciusi tuti tippek a Fressnapftól

2016. március 25.

Márciusi tuti tippek a Fressnapftól

Akár éppen a sárban hempergett, akár vedlési időszakát éli, fontos kedvencünk bundájának rendszeres ápolása.

Ha nem távolítjuk el időként a fölösleges szőrt, vagy nem tisztítjuk meg a bepiszkolódott bundát, nem csak kutyusunk megjelenését hanyagoljuk el. Az összecsomósodott, piszkos szőr fertőzések táptalaja és élősködők otthona lehet, és borítékolható, hogy előbb-utóbb a bőrbetegségek is megjelennek. Az ápolásban segítségünkre lehetnek a gyengéd kutyasamponok, a nedvszívó törülközők, és a kedvencünk szőréhez illő kefék – szinte végtelen a kínálat. A felszerelés kiválasztásánál bátran kérjük szakértők segítségét, hiszen nem biztos, hogy pontosan tisztában vagyunk négylábúnk igényeivel. Az életkor, az aktivitás szintje, a kinti vagy benti tartás, a szőr típusa mind-mind hatással vannak az ápolási folyamatra, ne hagyjuk tehát figyelmen kívül egyiket sem. A fent említett eszközökre biztosan szükségünk lesz, de könnyen lehet, hogy a listát ki kell egészíteni. A Fressnapf szakképzett eladói mindenben segítenek, ha a gazdi elbizonytalanodna!

  1. Fogas kérdés

A kiegyensúlyozott étrend kiemelten fontos a fogak egészsége szempontjából. Ez az alap, amit kiegészíthetünk megfelelő snackek és játékok választásával. Ne feledjük: a rágás a kutya fogmosása! Biztosítsuk számára ennek a természetes ingernek a kiélését, így – megfelelő táplálással kiegészítve – jó eséllyel nem lesz gondja a fogkőképződéssel vagy –szuvasodással.

http://www.fressnapf.hu/select_gold_sensitive_mp_stars_medium_504g/

  1. Egyedi igények, ideális falatok

Legyen kutyusa idős, fiatal, aktív vagy lustább, érzékeny gyomrú, ivartalanított, pincsi vagy bernáthegyi – jólléte jelentős részben az étrendjétől függ. Egy fajtájához és személyiségéhez illő, kiegyensúlyozott étrend kiemelt szerepet játszhat a betegségek elkerülésében, így életét boldoggá és hosszabbá tehetjük. Méretét, korát és aktivitásának szintjét egyaránt érdemes megfontolni, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a megfelelő mennyiséget kapja minden fontos tápanyagból. Ne feledkezzünk meg esetleges allergiáiról vagy intoleranciáiról sem, és a biztonság kedvéért konzultáljunk állatorvosunkkal is.

  1. Támadásban az élősködők

Ismét itt a kullancs- és bolhaszezon, a kellemetlen rovarok újra uralják az erdőket, mezőket, kerteket – és sajnos néha kedvenceink bőrét is. Fontos, hogy megvédjük kutyusunkat ezektől a bosszantó kis kártevőktől, hiszen betegségeket terjeszthetnek. A bajt speciális bolha- és kullancsirtó termékekkel előzhetjük meg, de így sem hanyagolhatjuk el az alapos vizsgálatot minden séta és kalandozás végeztével. Minél előbb észrevesszük és eltávolítjuk az élősködőktől, annál kisebb lesz a kártékony fertőzés veszélye. A megelőzés, valamint a gyors és célzott reakció életet menthet, ezért ne vegyük félvállról a problémát.