Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ápolt cica, boldog cica

2016. március 29.

Ápolt cica, boldog cica

A legtöbb macska akkor kezd vedleni, amint a hőmérséklet emelkedni kezd, és megnyúlnak a nappalok. Az aljszőrzethez illő kefék felgyorsítják a folyamatot, ugyanakkor csökkentik az elhullott szőrmennyiséget otthonodban.

Ezek a kefék bársonytalpúd téli bundájának első rétegét fésülik át, gyorsan és hatékonyan eltávolítva a meglazult szőrszálakat. A vedlés ideje alatt, mely akár több héten át tarthat, minden nap érdemes átkefélni cicánk bundáját. A 2-in-1 fésülőkesztyűk egyrészt gondoskodnak kedvencünk bundájáról, másrészt pedig kellemes masszázsban részesítik őt, így nem éli majd meg tortúraként a kötelező ápolást.

http://www.fressnapf.hu/fitfun-szorapolo-kesztyu-cicak-es-kutyak-szamara-24×185-cm/

A szőr ápolása egyben a bőrről való gondoskodás is. A csomósodó, elhalt szőr húzza a bőrt és kényelmetlenné teheti kedvencünk mindennapjait – nem beszélve arról, hogy a szennyeződések és élősködők is gyakrabban előfordulnak egy ápolatlan cicán.

Ha még jobb eredményt szeretnénk elérni, kombináljuk a fésülést fürdetéssel. Természetesen nem egyszerre: előbb egy kiadós pancsolás, majd jöhet a bundaápolás. A megfelelő, direkt cicák számára kifejlesztett sampon tökéletes megoldás: nem szárítja kedvencünk bőrét, és selymesen ragyogóvá varázsolja a bundát. A mancsokat különös körültekintéssel tisztogassuk meg, mert a talppárnák közt maradó homokszemek, apró kavicsok komoly gyulladást okozhatnak.

A legtöbb minitigris hadakozik a vizes kalandok ellen, de ilyen esetben se veszítsük el türelmünket. Nyugodt hangon, sok simogatással készüljünk a pancsolásra, és persze bevethetjük cicánk kedvenc jutalomfalatkáit is. Egy kis játék is jó figyelemelterelő lehet, így nem traumatizálja majd állatkánkat a folyamat.

http://www.fressnapf.hu/multifit-crispmix-cicasnack-lazacpisztrangrak-60g/

A csobbanás után alaposan törölgessük meg bársonytalpúnkat, majd jöhet a bundaápolás. A kezdeti ellenkezést a szőrápoló kesztyű vagy gumikefe oldhatja fel, így csupán gyengéd simogatásnak tűnik majd a fésülés.

Ha cicánk bőre különösen érzékeny, a biztonság kedvéért kérjük ki szakember segítségét az ápolással kapcsolatban. Ha túlzott szőrhullást, vagy bármilyen egyéb rendellenességet észlelünk, forduljunk állatorvosunkhoz, mert akár komolyabb betegség is állhat a jelenség hátterében.